Zvěřinový krém20 / 11 / 2011
Ingredience na 10 porcí:
- 75 dkg dančí kosti a ořez
- 40 dkg kořenové zeleniny
- 30 dkg cibule
- celerová nať
- 2 dcl červeného vína
- divoké koření
- sůl
- 10 dkg másla
- 15 dkg hladké mouky
- tymián
- 1,5 dcl smetany
Postup přípravy receptu:
Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně šest hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovic. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do polévky vložit orestované kousky daňčího masa
s kapkou portského vína nebo madeiry.
Recept takto poskytl restaurant U Modré kachničky II pro Festival chutí – vůně podzimu
2012 pro ALAKARTE.CZ