Zdenek´s Oyster Bar20 / 11 / 2011
Milovníkům slávek musím jednoznačně doporučit tento hlavní chod, i když má v názvu „polévka“. Když půjdete na slávky na víně,
dáte za ně stejně tak tři stovky. Raději zajděte na skoro stejné množství mušlí, ale doplněné o nezapomenutelné chutě kolem za stovku navíc.
Krémová šafránová polévka s mušlemi podávaná se soustem ruského tzar kaviáru a balíkem nori lososa 395,- Kč.
Cena jako za hlavní chod. Porce, která pohodově vydá za hlavní chod. Množství jumbo slávek,
které samo o sobě často znamná hlavní chod. Plus sytá krémová absolutně skvělá polévka.
Bohatě pikantní díky drcenému barevnému pepři, kterým kuchař díky bohu nešetřil.
Losos zážitek sám o sobě. Kaviár s toustíkem a créme fraiche bomba. Oněmněla jsem.
Lepší pokrm z mých milovaných slávek jsem snad nikdy nejedla. Tohle sklízí můj velký respekt! Tohle bylo prostě žrádlo.
Vlastně to přebylo prvoplánovitě očekávanou Událost s velkým U – Humra na mainský způsob
:-D. Ale co. Trochu místa jsem ještě měla. Jen proto, že jsem se o polévku ale podělila a nejedla k ní pečivo.
Humr je podávaný na podstavci, v kovové míse plné ledové tříště. Před tím ho vaří ve vývaru a pak prudce schladí.
Omáčky jsou následující: domácí aioli, koprová aioli a red aioli (francouzská česneková majonéza – dělá se ze žloutků,
olivového oleje, česneku, citronové šťávy a soli). Všechny skvělé. Těžko vybrat. Pak také horké citronové máslo.
K humrovi opravdu sedne, s oblibou ho s tímto máslem konzumují v Americe. Humra jsem testovala pro Slevomat,
s lahví skvělého Sauvignonu celkem za 990,- to byla velmi dobrá cena. Obsluha navíc také velmi profi, nevtíravá,
znalá. A to jsem ještě u Zdeňka neochutnala ústřice! Tak příště! Stejně jsem tam na tu polévku nešla naposledy :-)