Valentýnské menu: Studený předkrm11 / 02 / 2013
Ingredience na 2 porce
- 4 krůtí srdce
- 3 dcl vývaru, popř.vody
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 dcl bílého vína
- lžíce solamylu
- sůl
- pepř (ideálně sečuánský)
- 1 hvězdička badyánu
- špetka cukru
Co restaurace, to nějaké Valentýnské menu za tisícovku. Dnes jsem navíc četla, že se Češi chtějí rozšoupnout a utratit za Valentýna v průměru 1200 Kč, takže si k tomu jídlu můžeme dát i drink a pořád jsme v normě. Nicméně myslím, že těch rádoby afrodiziakálních pokrmů bylo víc než dost. Mám tu pro Vás tedy dva nové krátké recepty, které Vám můžou sloužit jako inspirace k domácímu zamilovanému kuchtění. Mou inspirací k následujícímu receptu byl klasický vepřový jazyk podávaný v čínských restauracích. Ne, že by jazyk nemohl symbolizovat lásku, ale nakonec jsem si vybrala přeci jen charakterističtější sval – srdce.
Další valentýnský recept, tentokrát na Penissini con vongole, najdete tady.
Srdéčka mladých krůtiček na pekingský způsob
Velmi jednoduchá záležitost – všechno naházíme do malého a spíše vyššího hrnce, aby srdíčka byla potopená a vaříme je do měkka asi 40-60 minut. Na konci zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vývaru nebo vody, vše necháme úplně zchladnout a podáváme plátky srdíček polité hustou omáčkou.