U tří pštrosů20 / 11 / 2011

U tří pštrosů jsem byla už třikrát. Vždy na degustačním menu. Jednou byl hlavním chodem pštros. Jak jinak. Možná jste netušili, že se na severu Čech nachází farma, kde chovají 25 tisíc pštrosů. A že 2 tisíce měsíčně z nich putují na talíře. Jejich maso se podobá zvěřině. Jak barvou, tak i vůní. I když někdo by to vůní nenazval. Bohužel stejně jako další červená masa mražením přichází o šťavnatost. Není to zkrátka něco, co bych si s chutí dělala k nedělnímu obědu. Podruhé jsem byla na jehněčím kolínku. Bylo výborné, ale napotřetí to bylo zatím nejlepší. Pokaždé shodně v rámci testování nabídky pro Slevomat. Tohle bylo menu pro 2 osoby za 799 Kč. všechno bylo, jak má být, a zkrátka není, co vytknout. Nabídka je sestavená skvěle, porce jsou akorát… ani příliš velké, ani příliš malé.
K lokaci u věže Karlova mostu také není, co dodat…

Jako předkrm vás každého čeká hovězí carpaccio z marinované svíčkové s parmazánem, salátkem, lehkým pestem a krutonky z toastového chleba podávané s dalšími opečenými toasty vedle. Jemná chuť carpaccia nezanikla pod dalšími ingrediencemi, perfektně vyváženo. Dobře dochucené. Pak cibulačka, kterou bych mohla jíst snad každý den – nejraději vždy v sobotu nebo v neděli ráno po večerním sezení s kamarádkami :) Silný a výrazný vývar, příjemně navoněný bobkovým listem, skvěle zapečený sýr na křupavých krutonech, měkká, ale nerozvařená cibule. Nemám co vytknout, opět perfekt. S chválou nekončím ani v případě husího stehna. Uvnitř šťavnaté, tenká nemastná kůrčička, křupavá, ale nespálená. Prostě přesně akorát vychytaná. Klobouk dolu! Navíc domácí knedlíky. Lepší bramborový knedlík jsem v restauraci ještě neměla. Vláčný, měkký, šťavnatý. A na závěr klasika – jablečný závin, bohatě naplněný, podávaný teplý, se zmrzlinou a šlehačkou (ze spreje – jediná šedivá skvrnka na celé věci).
Jinak – bezvadná obsluha!



KOKO