The Sushi Bar30 / 01 / 2013
Když jsem přišla do The Sushi Baru, pořád jsem čekala, že někde za rohem přece musí být ještě nějaká „hlavní“ místnost, že tohle je jen takový výdejní prostor a místnost spíše na rychlé obědy. Na dlouhé večeře mě osobně vyhovuje větší prostor tvořící větší intimitu pro hovor s přísedícím. Pařížan by se tomu asi hodně smál, tam jsou schopni jíst vybrané pokrmy na kulatém stolečku o průměru 50 cm, a to ještě v kopci na chodníku, kdy se kolemjdoucí otírají rukávy o váš talíř. Mě to tu přijde zkrátka příliš bistroidní. V tom českém slova smyslu, ne tom francouzském. Ale i to prostě asi patří k japonské tradici, na ostrovech se šetří místem. Interiér je tu ale zajímavý, několikrát se tu design za ta léta už měnil, aby se drželi posledních trendů. A na rozloučenou vám při odchodu zazvoní na zvoneček.
Restaurace to není levná, nicméně na kvalitních surovinách není radno šetřit, zvlášť, když člověk konzumuje syrovou rybu a nacházíme se v zemičce bez moře. Malé pivko za 71 Kč není v Praze nic zas až tak neobvyklého, couvert 90 Kč možná už je trochu „originálnější“, ale je v něm obsaženo vše od oříšků na stole (i když nepodporuji servírování v misce, do které si hráblo už 50 hostů přede mnou), přes kvašenou zeleninu, přerostlou amuse-bouche – raději napíšu neočekávaný předkrm jako pozornost podniku v podobě smaženého tuňáka se sladkou omáčkou, až po hůlky, sojovku, wasabi a zázvor k sushi.
Objednávku jídla jsem učinila tedy jedinou – 6 ks lososových (290 Kč) a 6 ks avokádových maki (190 Kč). Sushi tu mají skvělé. Rozhoně vás neokrádají na náplni rolek, rýže výborně dochucená, rolky skvěle držely, vše pěkně naservírováno, potěšil mě i lososový kaviár navrch. Jedna z fanynek MENUdomů na facebooku mi poslala její fotky zde konzumovaných pokrmů z Foodspottingu, kouknout se můžete tady. Ať máte širší záběr v představách.
Při své návštěvě jsem tu objevila i samolepku z Ano, šéfe! se dvěma hvězdičkami. Ne, že by se pořadu někdy The Sushi Bar účastnil, ale ptala jsem se obsluhy a bylo mi objasněno, že sem rád chodí i Zdeněk P., a tak tu kuchaři jednen kousek ze známosti přenechal :) Tak uvidíme, jestli v budoucnu dosáhne i té třetí. Ráda se na další ochutnávku vrátím, až si našetřím v prasátku.
Do té doby můžete zkusit rolovat doma. V restauraci mají na poslední stránce menu návod na to, jak doma připravit sushi. Tak jsme to zkusili spolu:
KOKO