Salát Barbra25 / 01 / 2015
Ingredience na 4 porce salátu
Dresink 4 porce
Ne, není to nic tak oficiálního jako třeba Caesar. Ale třeba jednou bude, protože je to fakt dobrý! :) Kde jsem vzala název? Čistě asociační záležitost. Hlavní je tam kachna – duck – Duck Sauce (American DJ duo) – Barbra Streisand (můj nejoblíbenější kousek od nich). Takže proto.
Ingrediencí, která tomu všemu dává ten hlavní směr, jsou sušená kachní prsa (Marget de Pato) s velice specifickou a intenzivní chutí, pochází z oblasti Pyrenejí. Maso je sušené na vzduchu a doporučuje se ho konzumovat při pokojové teplotě. Takže vyndat třeba hodinku předem z ledničky. Mají vražedně dlouhou trvanlivost asi půl roku. Vražedné by bylo spíš čekat až do jejího konce. Prostě kachní prsa na způsob španělské sušené šunky.
Krutonky jsou absolutně jednoduché. Vezměte požadovanou velikost listového těsta, nožem ho rozkrájejte na centimetrové proužky, a pak zas napříč, aby vznikly čtverečky 1x1cm. Na pečícím papíru na 180°C pečte osolené, opepřené, popř. pomazané trochou olivového oleje dozlatova (trvá to cca 15-20 min).
Smíchejte natrhaný římský salát s bílou čekankou, řapíky celeru oloupejte škrabkou na brambory a nakrájejte na půlcentimetrové kousky, vyloupejte ořechy a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte v míse.
I příprava dresinku je jednoduchá – všechny ingredience dejte do mixovací nádoby nebo do půllitru a rozmixujte ponorným mixérem. Sůl nepřidáváme proto, že jsme solili krutony, kachní prsa jsou také slaná a tabasco dodá dostatečnou výraznost.
Salát smíchejte s kusy kachních prsou a dresinkem. Servírujeme posypané krutony a řeřichou. ÚÚÚžasně se k tomu hodí červené víno.