Restovaný filet ze sivena20 / 11 / 2011
s jemným bramborovým pyré, máslovou zeleninou a pěnou z rukolového pesta
Ingredience na 1 porci:
- siven porce cca 150gr
- máslo
- smetana
- rukola listy
- šalotka
- víno bílé
- mrkev červená, žlutá
- řapíkatý celer
- cukrový hrášek
- brambory
- mořská sůl, pepř
- bylinky
- olivový olej
- piniové oříšky
Postup přípravy receptu:
Porce sivena osušíme a zvolna pečeme na oleji, ke konci doplníme bylinkami a máslem.
Maso nesmí být propečené, snažíme se aby uvnitř bylo stále růžové.
Na pěnu z rukolového pesta lehce zpěníme šalotku na másle, zalijeme vínem a zredukujeme. Přidáme smetanu, dochutíme a rozmixujeme. Z rukoly, česneku, piniových oříšků a olivového oleje vymixujeme pesto.
Před podáváním smícháme pesto s máslovou omáčkou a napěníme mixérem.
Zeleninu nakrájíme na stejné kousky,spaříme ve vařící vodě a poté necháme lehce povařit v rozpuštěném másle. Dochutíme.
Brambory uvaříme v osolené vodě a poté vymícháme s máslem a smetanou na jemné pyré.
Recept poskytl restaurant Amade v rámci festivalu Ryba z Čech 2011 od ALAKARTE.CZ