video

Masakr vývarovou pilou06 / 10 / 2016

Po devíti měsících pro mě částečně končí životní kapitola, na kterou nikdy nezapomenu. Otevřela mi oči, dala mi zkušenosti, postavila mě zpátky na zem, připravila mě o spoustu nervů, způsobila mnoho bezesných nocí, ukázala, kde toho dokážu hodně, ale nezmůžu zas na druhou stranu úplně cokoli. Cítím se po tom všem starší spíš o devět let. Díky tomu jsem si uvědomila, jaký respekt je důležité mít před každým, kdo se vydá vlastní cestou, aniž by tušil, kde vlastně končí. Už také vím, jak těžké je nést břemeno nesplacených faktur a jak rychle ubíhá čas, když vašim produktům vyprchává expirační lhůta. A že je nelehké prorazit na trhu i s mými „privilegii“ v podobě videí, blog a facebooku. Natož jak těžké to musí být bez toho.

Poslední díl pořadu Koko Food už je odvysílaný. Přestože se slovo „vývar“ během posledních měsíců stalo skoro slovem, které nesmí být vysloveno, mám nakonec radost, že jsem do toho šla a že jste se dívali. Chápu, že pro mnohé už to bylo únavné, možná i na jedno brdo, ale jiní si v tom našli zas kousek vlastního příběhu, kdy se pro něco rozhodli a ono to tak nějak neprobíhalo podle plánu. Nabídli jsme vám nový typ pořadu, o němž nikdo netušil, jak dopadne. Ani my tvůrci. V tom týdenním kolotoči natáčení, střihu, sepisování scénáře a samozřejmě reálného řešení byznysu, kam jsem vložila úspory, bylo hodně vyčerpávající a dnes bych spoustu věcí udělala jinak a snad i lépe. Ostatně i na to se můžete podívat v poslední epizodě…

Po skončení pořadu MENU domů před rokem jsem brala začátek vysílání KOKO Foodu jako možnost velkého návratu, ale nakonec z toho ten pocit nemám. Až teď jsem si zpětně dokázala dostatečně vážit minulých úspěchů a pochopila, že jsem o celé tohle svoje blogové dítko neměla nikdy přestat pečovat byť o jediné procento míň. Tyhle loňské sněhy už roztály, a se závěrem pořadu o vývarech vlastně i ty letošní. Takže co bude teď?

Všechny nejvíc poslední týdny zajímala jediná věc – jestli to tedy vzdám a nebo ne. Konec pořadu rozhodně konec mého byznysu a značky Koko Food neznamená. Jen vás nechám teď od vývarů trochu odpočinout – resp. je začnu prokládat obsahem, který jste na blogu a facebooku měli nejraději. Jen si teď malinko vydechnu. Ujasním, jak to celé bude vypadat a pak se na to vrhnu. A budu ráda, když mi sami dáte na facebooku v komentářích k tomuhle odkazu vědět, jak by nové MENU domů mělo vypadat. Co vám nejvíc chybí, co se vám vždycky nejvíc líbilo. Ráda začnu zas plnit přání :)

Nicméně polívkový typ jsem byla vždycky a obor opustit nechci. Jen příští týden je toho důkazem. Budu se na Vás těšit rovnou na 3 místech v Praze.

Co se týče Dne soukromého podnikání podporovaném společností MAKRO, účastním se ze dvou důležitých důvodů. Zaprvé jde o podporu podniků, které si podporu zaslouží. Pokud si představím svých posledních 9 měsíců, je fakt, že jsem nejčastějiá navštěvovala pořád dokola 3 restaurace a jinam v pracovní zátěži nevytáhla paty. A dobře víte, že jsem předchozí roky v restauracích trávila denně hodiny, abych do pořadu přinášela stále něco nového. Nad vodou mě letos drželo Karlínské Nejen Bistro, kde jsem se po vysílání v radiu scházela se svým teamem a vymýšlela, jak ten náš Koko Food bude tedy vypadat. Team = můj střihač, spolurejža a kameraman v jedné osobě :-D. Pak nám tady zrušili snídaně a já jsem si v hladových mrákotách musela najít jiné působiště, kde servírují skvělá vajíčka s úžasným pečivem – opět Karlín, tentokrát ještě stále nově otevřené Premier Mercato. Ještě o nich ode mě uslyšíte. Nejčastější stanicí je ale to, co mám od bytu téměř za rohem. Jejich denní menu mě udržovala naživu. Absolvovala jsem tu všechny důležité schůzky a udělala si z tohoto podniku prakticky kancelář. Proto budu svou úterní speciální polévku servírovat právě v Lavande. O tom se dovíte přes facebook během následujících dnů ještě podrobnosti. Jo a ještě ten druhý důvod – taky se ze mě stal soukromý podnikatel a příští týden seženete vývary Koko Food už ve všech pražských Makrech. V budoucnu snad i v dalších. Ostatně zapojit se může každý podnikatel bez ohledu na obor svého podnikání. Dokonce ani nemusíte být zákazníkem MAKRO. Můžete se přidat, ať provozujete restauraci, kavárnu, bistro, obchod, kadeřnictví, autodílnu, nebo konzultantské služby.

Na Polívkové smršti budu ve čtvrtek přítomna do vyprodání zásob svých vývarů a jelikož dobrý vývar sdružuje a sdružování zahřeje, místo jedné velké misky bude za tradiční cenu 55 Kč rovnou dvojice kelímků vývaru. Navíc je to celé pro dobrou věc a výtěžek z akce na ni taky putuje! A na trzích na Náplavce pro vás budu mít nejen vývar :) Teď se ten můj FB prostě vážně už vyplatí sledovat, abyste byli v obraze.