Marinované kuřecí prso „Satay“20 / 11 / 2011
Ingredience:
- 200g kuřecích prsou s kostí
- 100g vařených brambor
- plochá petržel
- 5g másla
- sůl a pepř
- 30g burských ořechů
- 50ml kokosového mléka
- 1 česnek
- 5g zázvoru
- 1 chilli paprička
- 100g okurky
- 50g jogurtu
- 5g máty
Postup přípravy receptu:
Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme.
Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuřecí prso vložíme do marinády a dáme na cca 7 minut při 180°C
péct do trouby.
Okurkový salátek s jogurtem – nastrouhanou okurku osolíme a opepříme, smícháme s bílým jogurtem, třeným česnekem a sušenou mátou. Uvařené brambory smícháme
s plochou petrželkou.
Recept takto poskytl restaurant Ambroisie v rámci festivalu Mléko na talíři od ALAKARTE.CZ