Marinované kuřecí prso „Satay“20 / 11 / 2011

Ingredience:

  • 200g kuřecích prsou s kostí
  • 100g vařených brambor
  • plochá petržel
  • 5g másla
  • sůl a pepř
  • 30g burských ořechů
  • 50ml kokosového mléka
  • 1 česnek
  • 5g zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 100g okurky
  • 50g jogurtu
  • 5g máty

Postup přípravy receptu:

Očistíme kuřecí prsa s kostí, pak osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a z obou stran orestujeme.

Příprava marinády – připravíme si burské ořechy, kokosové mléko, česnek, zázvor, chilli papričky a vše společně rozmixujeme. Kuřecí prso vložíme do marinády a dáme na cca 7 minut při 180°C
péct do trouby.

Okurkový salátek s jogurtem – nastrouhanou okurku osolíme a opepříme, smícháme s bílým jogurtem, třeným česnekem a sušenou mátou. Uvařené brambory smícháme
s plochou petrželkou.

Recept takto poskytl restaurant Ambroisie v rámci festivalu Mléko na talíři od ALAKARTE.CZ