Chřest na tisíc a jeden způsob20 / 11 / 2011
Chřest na tisíc a jeden způsob
Chřestová zmrzlina, krémové chřestové kapučíno, chřestový mousse, chřest blanšírovaný, vařený, grilovaný, leštěný,
ragú z chřestu, terinka z chřestu, chřestový krém, chřestový sorbet, chřestové risotto, chřestový bavarois,
chřestové coulis, salát z chřestu,pěna z chřestu…uf. Prostě chřest, kam se podíváš a jakkoli tě napadne.
Jedním slovem Chřestfest se koná až do 20. května v osmi pražských a dvou brněnských restauracích.
Pořádá ALAKARTE.CZ, takže tříchodová festivalová
meníčka stojí už tradičně 290,- Kč. Velmi solidních 290,- Kč.
Jejich podrobná složení a většinou i fotky všech tří chodů najdete na webu Chřestfestu,
skrze který si taky musíte rezervovat svůj stůl předem.I kdyby jen hodinu.
Zůčastní se následující restaurace:
- Amade Restaurant, Praha 1
- Ambroisie Caffé Restaurant, Praha 1
- Boulevard restaurant, Brno
- Fluidum Restaurant, Praha 3
- Green House Restaurant, Praha 10
- Chateau St. Havel, Praha 4
- Mlsná kavka, Praha 8
- Noem Arch restaurant, Brno
- Renommé Restaurant, Praha 1
- Restaurant Il Convento, Praha 1
Některé nabízené recepty poskytly restaurace také na tiskové konferenci.
Jsou to ty na následujících fotkách. Když kliknete na jejich název, recept se Vám otevře.
Chřestové coulis
Rizoto z bílého chřestu
Chřestovo-rebarborový koláč
Vařený mělnický chřest
1.5.2012