video
Brownies s rybízem24 / 06 / 2014
Ingredience na pekáč cca 20 x 20 cm
- 100 g 70% hořké čokolády
- 80 g másla
- 2 vejce
- 80 g hnědého třtinového cukru
- lžíce vanilkového extraktu
- špetka soli
- 2 vrchovaté lžičky kakaa
- 30 g hladké mouky
- decentně rybízu na posypání
Ať už budete používat rybíz, třešně nebo třeba borůvky, s množstvím ovoce to nepřehánějte, ať má těsto šanci vyběhnout a není moc vlhké. Proto patří ovoce vždy jen nahoru, nikoli do těsta, tam pustí příliš šťávy!
Důležité je těsto nepřepéct. Pokud budete dělat tohle množství, ne nijak znásobené, a budete mít teflonový pekáč, doporučuju nepřesáhnout dobu 25 minut. Větší množství nebo porcelánová zapékací mísa si mohou žádat o několik minut víc. Napoprvé si to budete muset vyzkoušet – jde nám o křupavý povrch a mazlavý střed. Nicméně ve chvíli, kdy budete brownies vyndavat z trouby, povrch bude ještě krásně měkounký. Kůrčičku získají až při chladnutí na pokojovou teplotu. Nejlepší je konzumace ještě ten den, to jsou prostě nejlepší :)