video
Boršč31 / 03 / 2014
Ingredience na plný hrnec 2l
- 250 g vepřového (boku nebo plece)
- 250 g hovězího (kližky, předního, boku nebo žebra)
- polévkové koření (bobkový list, nové koření, pepř)
- 1–2 větší brambory
- asi 15 dkg bílého zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 7 dkg špeku
- kousek celeru
- 3 menší rajčata
- 2 červené řepy (cca 250 g)
- 4 lžičky rajčatového pyré
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
- kopr
- kysaná smetana na servírování
Hádky kolem pravého ruského, ukrajinského a polského boršče, co do kterého patří a co tam naopak být nesmí, nejsou na místě. Myslím, že ten pravý recept je každý, který používá každá jednotlivá rodina z těchto končin. A tohle je verze, která chutná nám, Kokešům zez Plzně :)
A co dalšího s červenou řepou? Mrkněte na video!