Banánové sufflé s kávovou zmrzlinou25 / 02 / 2013
Ingredience pro 4-6 osob
- 3 ks banány
- 3 ks vejce
- Cukr
- vanilkový cukr
- máslo
- pol. lžíce hladké mouky
- zmrzlina
Recept takto poskytl restaurant Chateau St. Havel pro Vegetfest 2013.
Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme žloutky a vanilkový cukr, opět pěkně propracujeme, následně přidáme trochu hladké mouky. Bílky si vyšleháme na hustý sníh s trochou moučkového cukru. Poté obě hmoty opatrně smícháme. Vymažeme si formičky máslem a vysypeme cukrem, nalijeme směs a vkládáme do rozpálené trouby na 200 oC cca na 8 – 10 minut.
Podáváme pocukrované se zmrzlinou