Až příliš velké sousto03 / 08 / 2016
Hummus z červené čočky (4 porce)
- 100 g červené čočky
- 1/2 sušeného rajčete
- 150 ml vývaru
- 150 ml vody
- bobkový list
- sůl
- 5 lžic 33% smetany
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- 12 cherry rajčat
- 2 řapíky celeru
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- Tabasco
Celý zbytek zimy a jaro k tomu jsem snila o tom, že jednou nebudu muset stavět stan, všechno balit do auta, pak zas uklízet. Tiše jsem záviděla food-truckistům, kteří přijeli na místo, zaparkovali, zásoby měli už pěkně u sebe a popíjeli před otevřením kávu. Silně pochybuju, že to v sobotu bude taková pohoda, protože zorientovat se na nových spotřebičích a v novém prostředí za pár chvil a hned vydávat jídlo, určitě zas taková pohodička nebude. Nicméně o tom se dovíte všechno až příští středu. Dneska prozradím, co budeme podávat. Pod videem najdete kompletní soupis.
Nabízet budeme dva vegetariánské a dva masové chody. Ke všem bude v ceně „STOCK SHOT“ – deckový kelímek s horkým drůbežím vývarem do kelímku na ochutnání.
Bude tu vegetariánská falešná dršťkovka z hlívy (ze zeleninového vývaru). Variace na španělského ptáčka, opět nezvyklá a na chlebu – s roastbeefem, gothajem, vejcem a skvělou pomazánkou z tvarohu, hořčice, cibule a nakládaných okurek. To po páteční noci postaví na nohy. Přes oběd budeme servírovat také vegehummus z červené čočky a odpoledne začne grilovačka, která představí oblíbenou českou prasárnu úplně jinak – bude to modifikované kuře s broskví, v mém podání KUBROS v přeničné tortille :) Pokud se tedy v sobotu 6.8.2016 budete vyskytovat na High Jump 2016, přijďte k nám něco ochutnat :)
Pár slov k hummusu
Z videa je postup, myslím, úplně zřejmý. Zkrátka odměřte přesné množství červené loupané čočky, vývaru a vody. Přidejte bobkový list, sušené rajče a pro začátek půl lžičky soli. Dejte mírně vařit. Během cca 12 minut vznikne jednoduše rozmixovatelná kašička. Během mixáže dochucujte dostatkem citronové šťávy, smetany, přidejte olivový i sezamový olej, pořádně to projeďte, ať vznikne jemná kašička. Klidně i přímo dovnitř vsypejte nějakou tu petrželku, ale ta musí mířit hlavně do salátu spolu s rajčaty a řapíkatým celerem. Dochucení hummusu citronovou šťávou a dalším oliváčem je klasika a protože jde o Bloody Mary salát, chce to taky Tabasco :)