
Anglický snídaňový toast22 / 09 / 2017
Ingredience na 2 porce
- 4 krajíce bílého chleba (popř. focaccia)
- 2 plátky anglické snídaňové slaniny (bacon)
- 2 vejce
- 2 větší hnědé žampiony
- 1 střední rajče
- 6 lžic fazolí v tomatě
- Neskromná kopa strouhaného chedaru
- Máslo
- Zeleň na ozdobu (pažitka)
- Sůl
- Pepř
Máte dvě možnosti. Buď připravovat všechno naráz a zaktivovat dvě největší pánve, které doma máte. A nebo pěkně v klídku jet jedno po druhém a předehřát troubu na 80-100°C, kde budou jednotlivé složky svorně odpočívat pěkně v teploučku. Tuhle možnost doporučuju spíš. Ať se zbytečně nehoníte a sýr tím spíš povolí a bude se táhnout až za roh.
Jak na to?
- Asi centimetr tlusté plátky pečiva potřete silnější vrstvou másla na jedné straně.
- Rozpalte nepřilnavou pánev (ne příliš). Položte na ni chleby natřenou stranou dolů. Jak jinak.
- Když se máslo začne rozpouštět, otočte chleby, aby ho vsály z druhé strany.
- Teď je pěkně pomalu místy dozlatova opékejte z obou stran. Pak dejte stranou.
- Otřete pánev papírovou utěrkou, víc ji nažhavte. Vložte celé plátky slaniny.
- Do tuku, který pustí, dejte i horizontálně rozčtvrcené rajče a horizontálně rozpůlené žampiony.
- Na dva chleby rozprostřete polovinu strouhaného sýra. Na něj po třech lžících fazolí v tomatě.
- Pak přidejte i křupavou a z obou stran opečenou slaninu. A trochu sýra.
- Přiklopte zbývajícími dvěma chleby. Na ně zbytek sýra. Opečené žampiony a rajčata z obou stran.
- Vložte do rozehřáté trouby na nějakých 5 minut.
- Během toho na troše másla připravte sázená vejce, která půjdou nahoru. A nakrájejte pažitku.
- Kompletujte, servírujte.
Jak to jíst? … No na plnou pusu a jak nejlépe dovedete :-D
Chcete doma připravit opravdovou anglickou snídani? Není problém…
A nebo rychlejší verze…