Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou20 / 11 / 2011
Ingredience na 2 porce
- 800 g kachních prsou
- 80 g švestkových povidel
- 80g sušených švestek
- 50 ml slivovice
- 50 ml oleje
- sůl
- pepř
- 8 brambor
- 25 g másla
- 250 ml mléka
- čerstvé bylinky
Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do trouby
na cca 9 minut a pečeme do zlatova.
Do výpeku přidáme pokrájené sušené švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly. Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, na pečícím papíru je vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut do zlatova.
Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.
Recept takto poskytl Ambroisie Caffé Restaurant pro Festival chutí –
vůně podzimu 2012 pro ALAKARTE.CZ