Teplý dýňový koktejl „Auberge de Provence“ s bílou čokoládou20 / 11 / 2011
Ingredience na 4 porce:
- 150 ml čerstvého dýňového pyré
- 450 ml mléka
- 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička vanilkového prášku
- 1/8 lžičky hřebíčku
- špetka soli
Postup přípravy receptu:
V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Přidáme bílou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme do hezké skleničky
na whisky a ozdobíme šlehačkou a skořicí.
Tip šéfkuchaře: Šlehačku přidávejte až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat.
Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.
Recept takto poskytl restaurant Auberge de Provence pro Festival chutí – vůně podzimu
2012 pro ALAKARTE.CZ