Chřestovo-rebarborový koláč20 / 11 / 2011
Ingredience:
- 100 g hladká mouka
- 160 g máslo
- 2 ks žloutky
- 80 g cukr moučka
- citronová kůra
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 400 g bílý chřest
- 250 g rebarbora
- 200 g cukr krupice
- 1 skořice celá
- 80 g máslo
- 80 g cukr krupice
- 160 g hrubá mouka
- Vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu:
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme při 165 stupních 10 minut. Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Suroviny na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky cca 15 minut. Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou.
Dopečeme ještě 8 minut na 165 stupňů. Koláč podáváme teplý s vanilkovou zmrzlinou.
Tento recept poskytl restaurant Renommé pro Chřestfest 2012.