Odlehčené tiramisú05 / 05 / 2020
Ingredience na 4-6 porcí
- 500 g ricotty
- 200 ml smetany ke šlehání
- 120 g cukrářských piškotů
- 30 g sladidla xylitol či erythritol
- 100 ml ředěného espressa vodou
- malý panák amaretta
- lžička kakaa
- balení čerstvých malin
POSTUP PŘÍPRAVY:
Připravte espresso, zřeďte vodou do celkového objemu 100 ml a nalijte ji do misky, aby vychladlo. Přidejte Amaretto.
Ušlehejte šlehačku dotuha.
Prošlehejte důkladně – nejlépe elektrickým šlehačem – ricottu se sladidlem.
Do ricotty ručně vmíchejte opatrně připravenou šlehačku.
Na dno nádoby naskládejte nastojato po obvodu rozpůlené maliny, vrstvu piškotů, které jste vždy krátce ponořili do kávy a ihned vyndali ven.
Navrstvěte polovinu krému.
Opět zopakujte maliny, vrstvu piškotů a na ní zbylý krém.
Posypejte kakaem a dvložte do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.